Hoppa till innehåll

Vi är

Kulleteatern – din sommarteater i Roslagen.

För 23:e året rullar Kulleteatern ut på sommarturné. Vi är en professionell ensemble, som spelat klassiska pjäser i mask och full kostym. Strindbergs kammarspel var början, som sen fortsatte med bl.a. Tjechov och Molière. ”Misantropen” blev även vinterturné, då vi spelade över hela landet i ett samarbetade med Riksteatern. Kulleteatern har under åren, tack vare vår fina publik, växt från de första årens 10-tal föreställningar, som nu är uppe i 37, med spelplatser även i Stockholm och Uppsala.

Vi bearbetar ofta våra texter, dels för att naturligtvis ge vår vinkel på pjäsen, men också för att göra rollistan mer hanterbar. Vi tar oss också friheten att inte låsa oss vid om det är en hon eller han, som författaren tänkt sig i en roll. Musiken har även en stor betydelse i våra föreställningar, då den kan uttrycka så mycket, där inte texten täcker allt. Vi har bara en princip: att ge en högkvalitativ underhållning, men med en mening i, som man kan ta med sig.

Linda Kulle

Linda Kulle

Har arbetat hos Kulleteatern sedan 2005 som skådespelare, producent, regissör och dramatiker. Linda är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Hon har medverkat i ett antal produktioner på Stockholms Stadsteater och Strindbergs Intima Teater, hon har filmat och sjungit i Romeo & Julia kören på Dramaten. Hösten 2012 påbörjade hon sin anställning på Uppsala Stadsteater och har där bl.a. gjort Sound of music, Eliza i Pygmalion, Tre systrar och Cabaret www.lindakulle.se

Pedja Simicevic

Pedja driver Kulleteatern tillsammans med Linda. Sedan 2007 har han varit teaterns fotograf. Han har
gjort i stort sett alla våra affischer och pressfoton, så även i år. Pedja arbetar med det mesta inom
Kulleteaterns produktioner, allt från pjäsideér, marknadsföring till grafisk formgivning. Annars arbetar Pedja som sjuksköterska. Passande nog för årets föreställning.


Wilma Idris
Wilma Idris

Willma Idris är skådespelare och gjorde sin debut inom scenkonsten år 2019 på Uppsala
Stadsteater. Hon har också jobbat som röstskådespelare för tv4play samt i produktionen
”Vem som hon” på kulturhuset i Skärholmen. I vinter 2024 kommer Willma jobba på
Norrbottensteatern i uppsättningen av den berömda boken ”Godnatt sagor för rebelltjejer”
Detta är Willmas första år på Kulleteatern.

Johan Stavring

Utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2008-2011 och har sedan dess varit verksam på bland annat Uppsala Stadsteater, Malmö Stadsteater och Teater Tribunalen. Har det senaste året medverkat i Nationen och Vilda inuti på Backa Teater.

Ida Löfholm

Ida Löfholm är skådespelerska, sångerska och regissör med bas i Uppsala.
Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har sedan dess medverkat i föreställningar på bl.a. Riksteatern, Teater Tribunalen och Troja scenkonst.
De senaste åren har man sett henne i flertalet av Teater Östfrontens produktioner, bla Trollkarlen från Chicago och Innan nån dog. I höst ser man henne bland annat i den nyskrivna musikalen ”Tomtemor är fru till tomtefar”. Den produceras av Sture Walz Musikaler och kommer spelas på Aliasteatern i Stockholm i december. Detta är Idas första år på Kulleteatern.

Calle Jacobson

Carl Jacobson utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm.
Medverkat i ett antal produktion på Riksteatern, Stockholms Stadsteater samt
arbetat på Örebro teater, Dalateatern, Norrbottensteatern mfl.
Har medverkat i en rad filmer och tv-produktioner, nu senast i ”Genombrottet” för Netflix.
Detta blir Carls femte produktion med Kulleteatern.